Ik ben nu in The Gambia!!!!!!
Door: Vera Schuurmans
Blijf op de hoogte en volg Vera
26 Augustus 2007 | Gambia, Fajara
De vlucht ging niet geheel vlekkeloos....8 uren vertraging. Gelukkig vond ik wel een aantal andere VSO-ers waardoor het wachten minder erg was. Uiteindelijk vertrok het vliegtuig om 19.30 vanuit Brussel en kwamen we 6 uurtjes later aan in Gambia. Met twee uurtjes tijdverschil (incl. zomertijd) was het daar dus 11.30 uur. We moesten daar nog even wachten op wat andere vrijwilligers maar daarna werden we naar het hotel gebracht en werden we verwelkomd met een heerlijk diner (maar eerlijk gezegd wilde ik liever naar bed).
Er is een vrij grote groep VSO-ers (ongeveer 20) en we zijn verdeeld over 2 hotels. Iedereen heeft een eigen kamer en het hotel waar ik in zit (Safari Garden) heeft ook een zwembad.
De volgende middag kwamen mensen van de bank langs en werd voor iedereen een bankrekening geopend. Ook werden er telefoonkaarten geregeld. Het was even uitzoeken hoe ik een sms kon sturen/bellen maar uiteindelijk lukte het dan.
's Avonds kregen we een welkomstdiner met de mensen van het VSO kantoor. Het was een bbq met life muziek (djembe's) en dans. Geweldig om te zien! En natuurlijk moesten we even later ook even meedoen.
Gisteren en vandaag (zaterdag en zondag) zijn we in kleine groepjes uiteen gegaan met een VSO-er die al wat langer in The Gambia zit. We hebben de omgeving hier wat verkend, verschillende winkels bekeken en we zijn op de Serrakunda markt geweest. Wat een chaos daar! Maar er is van alles te koop. In Bakau zijn we op een craft-market geweest en daar kwam ik een nederlands sprekende Gambiaan tegen. Heel grappig. Gambianen spreken je constant aan: Hello, hola, how are you? Where you from? What's your name? En toen zei hij ook: Hoe gaat het? Dat verraste mij dus......heb ik even een praatje met hem gemaakt. Hij vertelde dat hij het nederlands van toeristen had geleerd, maar dat lijkt me wel sterk, hij sprak het werkelijk zeer goed.
De VSO-er die mijn groepje begeleidt, doet ongeveer hetzelfde werk als wat ik ga doen maar dan op een andere plaats. Heel erg interessant om met haar te praten en alles te vragen wat ik maar wil! Het engels spreken gaat redelijk, maar het is nog niet geweldig. Een snel praatje kan ik niet altijd volgen, maar gelukkig spreken de meesten heel duidelijk engels.
Deze week zullen we nog in het hotel blijven, daarna gaan we twee/drie weken naar een andere plek waar we o.a. een taalcursus krijgen (Pular) en daarna krijgen we nog een week motorrijlessen. We hebben een heel duidelijk handboek gekregen, waar ik nog niet helemaal doorheen ben, maar het is hier zeker heel goed geregeld. Ongeveer begin oktober zal ik dan werkelijk met mijn werk beginnen.
Ik ben ook al bij de zee geweest. Het is niet superblauw water, maar ik denk dat ik er lekker in kan zwemmen, maar dat is er nog niet van gekomen.
Tot zover eerst dit bericht vanuit Gambia! Veel nieuwe indrukken, veel namen te onthouden, veel nieuwe mensen leren kennen, wat relaxen bij het zwembad, heerlijk eten en het weer is prima: een beetje warm met een lekker zeewindje. :-)
Een warme groet van Vera.
27 Augustus 2007 - 20:27
Elisa:
Hoi!
Wat snel al een berichtje uit the Gambia (grappig dat ze het als een zelfstandig naamwoord sien)! Ben blij dat je een goede eerste indruk hebt, dat scheelt al veel.
Vandaag mijn eerste schooldag gehad met gelijk al nieuwe opdrachten: een presentatie en bijbehorend werkstuk. Ik ga als eerste, dan heb ik het maar gehad!
Over een paar weken krijgen we de stageplaats te horen.
Geniet nog even van je hotel en ben benieuwd naar je volgende berichtje!
Groet,
Elisa -
30 Augustus 2007 - 13:52
Mariska:
Hé Vera,
Ben blij dat het je tot nu toe zo goed bevalt. Bedankt voor de foto! Die ga ik inlijsten.
Ik ben net terug uit Slovenie. Prachtig land. Bergen, (koude) riviertjes, bergen, groen. Heerlijk weer gehad. Morgen mijn uitreiking. Ik zal je missen.
Veel plezier nog.
Mariska -
01 September 2007 - 18:24
Berber:
Hallo Vera, je kent me niet maar ik ben erg geinteresseerd in het VSO, onderwijs en Gambia dus ik ga zeker je verhalen volgen! Heel veel plezier daar het is een prachtig land met heel veel fijne, lieve mensen!
Groetjes Berber -
02 September 2007 - 09:48
Ria Galama:
Hoi Vera,
Leuk om te lezen dat de eerste indrukken goed zijn! Fijn dat je ook even tijd krijgt om te acclimatiseren en dan natuurlijk aan de slag.... We volgen van hier uit je berichten op je website.
Groeten,
Ria -
02 September 2007 - 20:09
Jan:
leuk !!! Veel succes hoor!!!
Ik ga later nog eens kijken.