laatste twee dagen in Nederland - Reisverslag uit Bolsward, Nederland van Vera Schuurmans - WaarBenJij.nu laatste twee dagen in Nederland - Reisverslag uit Bolsward, Nederland van Vera Schuurmans - WaarBenJij.nu

laatste twee dagen in Nederland

Door: vera schuurmans

Blijf op de hoogte en volg Vera

21 Augustus 2007 | Nederland, Bolsward

De afgelopen dagen waren heel bijzonder. Nog voordat ik ging solliciteren bij VSO besefte ik al dat het afscheid nemen emotioneel zou zijn en dat is het ook. Ik weet dat het een bijzondere reis gaat worden en dat ik veel nieuwe ervaringen zal opdoen en ik vertrouw erop dat het goed zal zijn, toch is het niet leuk om 'dag' te zeggen tegen mijn ouders, broers, familie en vrienden. Ik weet dat ik in dat vreemde land iedereen zo nu en dan ga missen!
Het voelt wel fantastisch goed om zo gesteund te worden. Ik wil graag iedereen bedanken voor de prachtige kaarten, cadeautjes, warmte, zorg en het meeleven. Ik zal daar nog veel aan terug denken!
Intussen heb ik m'n hele huis al opgeruimd en staan m'n 'belangrijke' spullen opgeslagen. Ik heb even moeten denken aan asielzoekers die met hun hele hebben en houden naar hun nieuwe huis gaan. Ik heb gezien dat sommigen dat allemaal mee moesten nemen in de bus. Dus in een paar grote tassen.
Wat denken we in Nederland veel spullen nodig te hebben! Ik ben benieuwd hoe ik in Gambia daarmee om zal gaan. Ik hoop dat ik daar kan ervaren met minder spullen toch ook heel tevreden te zijn. Er zullen daar in elk geval genoeg voorbeelden om mij heen te vinden zijn.

Ik heb er ontzettend veel zin in en ik ben er nu klaar voor. Tot de volgende mail, vanuit Gambia!

• 22 Augustus 2007 - 09:36

Elisa:

Hoi,

Nog een nachtje en dan is het zover!!! Ik ga je site zeker in de gaten houden!

Groet,
    Elisa

• 22 Augustus 2007 - 13:21

Monique:

Lieve Vera,

Een hele goede reis naar Gambia. Tot mails en schrijfs!

Liefs, Monique

• 22 Augustus 2007 - 18:12

Froukje:

Hoi Vera,

Het is nu bijna zover!!! Heel veel plezier en een goede reis!

Groetjes Froukje

• 23 Augustus 2007 - 09:10

Karlijn:

Hoi Vera,

Vandaag ben je vertrokken voor een spannend avontuur!!
    veel plezier en geniet ervan,
    ( ik vertrek 26-9....nog even spannend dus)

Gr Karlijn

• 23 Augustus 2007 - 15:45

Tante Lenie:

Hoi Vera,

Als je dit leest zit je al in Gambia.
    Wij wensen je heel veel succes.
    Het is een heel spannend avontuur maar met jouw wilskracht zal dat vast en zeker lukken

gr Paulus en Lenie

• 23 Augustus 2007 - 22:03

Marja:

Dag Vera,

Je afscheidsfeestje was erg gezellig en was ook fijn om je gesproken te hebben.
    Veel succes en plezier in Gambia!
    Als het goed is ben je er nu al. Ben heel benieuwd naar je eerste indrukken van het land en de mensen (of heb je de bevolking zelf nog niet ontmoet?). Zal je berichtjes in de gaten houden.

Groet,
    Marja

Verslag uit: Nederland, Bolsward

Vera

Hallo allemaal, Hier kunnen jullie binnenkort mijn belevenissen uit Gambia volgen. 23 Augustus begint het avontuur. Mijn bedoeling is om daar 2 jaar te wonen en te werken. Ik ga werken voor VSO (Voluntary Service Overseas) en dat is een internationale ontwikkelingsorganisatie die structurele hulp biedt in ontwikkelingslanden. In Gambia krijgen we eerst een in-country-training om te aclimatiseren, mandinka (een afrikaanse taal) te leren en een aantal dingen te regelen en te leren over Gambia. Daarna worden we (11 personen) verdeeld over verschillende regio's in Gambia om leerkrachten van verschillende scholen te begeleiden om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Ik kom in meest afgelegen regio te wonen, ergens bij Bassa. In deze regio is geen elektrisch en geen stromend water....het wordt vast even wennen voor mij! Wel is er in Bassa een internetcafe dat met m.b.v. een aggregator werkende computers heeft. Ik zal t.z.t. proberen regelmatig daar naartoe te komen om over mijn bezigheden te kunnen schrijven. Een geweldige nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb! Ik ben er al bijna klaar voor.... DE MENINGEN DIE OP DEZE WEBSITE STAAN ZIJN DIE VAN DE AUTEUR EN HOEVEN NIET OVEREEN TE KOMEN MET DE ZIENSWIJZE VAN VSO.